Verwijder het vel en zoveel mogelijk van het roze vlies van de
zeeduivel.
Snijd de filets aan beide kanten van de dikke middengraat, was
ze en dep ze droog.
Wrijf een beetje zout en de geplette peperkorrels gelijkmatig
in de vis.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak de vis op
hoog vuur 10 minuten; keer de stukken af en toe tot ze rondom
zijn dichtgeschroeid.
Giet de visbouillon erover, leg een deksel op de pan en laat
de vis 10 minuten stoven.
Roer het aardappelmeel glad met 1 eetlepel koud water en roer
het met de room en de cognac door de visbouillon.
Laat de saus nog even koken tot hij gebonden is.
Neem de pan van het vuur en serveer de vis direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |