Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepeperde zeeduivelfilets

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr zeeduivelstaart
zout
1 theelepel grofgeplette zwarte peperkorrels
1 eetlepel olijfolie
15 gr boter
1 1/2 dl visbouillon
1 theelepel aardappelmeel
4 eetlepels halfroom
2 eetlepels cognac (naar keuze)

Bereiden

Verwijder het vel en zoveel mogelijk van het roze vlies van de
zeeduivel.
Snijd de filets aan beide kanten van de dikke middengraat, was
ze en dep ze droog.
Wrijf een beetje zout en de geplette peperkorrels gelijkmatig
in de vis.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak de vis op
hoog vuur 10 minuten; keer de stukken af en toe tot ze rondom
zijn dichtgeschroeid.
Giet de visbouillon erover, leg een deksel op de pan en laat
de vis 10 minuten stoven.
Roer het aardappelmeel glad met 1 eetlepel koud water en roer
het met de room en de cognac door de visbouillon.
Laat de saus nog even koken tot hij gebonden is.
Neem de pan van het vuur en serveer de vis direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Avocadotaartje met gerookte zalm
Truit du four(Forel uit de oven)
Aspergepuree met zalmkaviaar
alikruiken
Garnalencocktail met mango en safarisaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes